28.04.2020 г., 11:06 ч.

По пладне 

  Поезия » Свободен стих, Друга
506 0 2

По пладне небето

е сготвило за вятъра

бели облаци

в най - дълбоката

си синя тава.

Той недолюбвайки

сосът от фрикасе ги побутва

пред лицето на слънцето.

Ще нахраня очите си с тези облаци,

ще ги наметна с  клепачи,

да дремнат малко,

да посънуват небето.

 

 

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??