Библейска история
За шест дни Бог направил бил Земята
и много същества населил там,
накрая се огледал във водата
и в своя образ сътворил Адам.
... И двамата във Райската градина
със мъжка дружба радостни били,
живота не измервали с години
и не брояли миналите дни...
Но без жени живота доскучава
и почва да те мъчи самота,
че даже в Рая женската гълчава
е музика за мъжката душа.
С желание започнал Бог да вае
изящните извивки на плътта...
А от къде е гледал?... Не се знае,
но сам направил: Първата жена...
Завел я при Адам и я представил:
„Това е Ева. Ще живее с нас„-
а тайната за себе си оставил,
че скрил във тях божествената страст,
оная , от която се зачева
и нов Живот ще създадат без Бог,
когато двамата, Адам и Ева,
преспят сами в любовния чертог...
Оставени напълно в неведение-
те в радостта на своите игри
не знаели какво е свян, влечение,
че голи са, не знаели дори...
Ала веднъж увлечени в играта
дочули тих и леко съскащ глас:
Змията свита на кълбо в тревата
им обяснила тази тяхна страст...
Тогава чак разбрали, че са голи-
прикрила Ева своите гърди
с една ръка, а с другата там, долу,
Адам и той скрил свойте слабини,
но някаква необяснима сила
ги тласнала така един към друг,
че пуснали ръце и се обвили-
забравили в мига и свян и смут...
Телата им били във безтегловност,
но слели се загадъчно в едно
те не изпитали към Бог виновност-
зачевайки греховно потекло...
Щастливи изведнъж да се познаят
треперейки в Страстта като от студ
сами със смях си тръгнали от Рая
без много да му мислят, в порив луд.
... И тъй от страст останали без сили
сами избрали рисковия ход,
но те за Любовта си заплатили
със Времето от вечният живот!...
Коста Качев,
12.12.2013.
© Коста Качев Всички права запазени