6.11.2011 г., 20:31 ч.

Бих нарекла живота "Любов" 

  Поезия » Любовна
587 0 6

Бих живяла във малка колибка,

в пустиня, в гората, далеч от света.

Щом сме хванали златната рибка,

а пък тя ни дари любовта...

 

Бих вървяла със тебе по плажа,

там на остров без лукс и пари.

Нямам думи, с които да кажа

как се сбъдват най-прости мечти.

 

Бих делила постеля от шума,

залък, стоплен от мойте ръце,

за да чуя най-нежната дума

и да галя любящо лице...

 

Колко сложно би било да искам -

златен пръстен, дантели и плюш

и копнежи разбити да пръскам,

фантазирайки своя разкош...

 

Бих желала във нас  да не гаснат -

чувства мили, любов, топлина...

Бих щастлива била да докоснат

много жадни за обич сърца...

 

И да няма цена, щом обличаш -

сърцето човешко в любовен обков.

Какво по-красиво от туй да обичаш...

Бих нарекла живота - ЛЮБОВ!

© Ирена Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??