7.04.2020 г., 13:30 ч.  

Биоритъм 

  Поезия » Друга
546 8 20

Весело и закачливо 

птиченца навън танцуват.

Радостно, по детски диво,

рибките в морето плуват.

Вкусни, шарени бонбони 

се оглеждат във дъгата.

От палитра на кокиче

смях рисуват небесата.

Щура гъбка сред градина

рокендрол с мишле играе.

Слънчо филми златни снима.

Плам в очите му сияе.

Месечко не е самотен.

Лунна фея му намига.

Този чуден дансинг звезден

озвучен е от авлига.

Малка, хубава калинка

праща обич във балонче.

А с чаровната трапчинка

се усмихва бяло конче.

Пеперуди по небето 

автограф крилат оставят.

Да е топличко сърцето

плам във шепичка подават.

Аромат на сладка диня

носи спомена за лято.

там, до старата смокиня

пърхат сто усмивки ято.

Жълти патенца флиртуват

със врабчетата игриви.

И пчеличките лудуват

до цветята срамежливи.

Щурчо пали нощен огън

във гората на мечтите.

Със светулката запяват

песен с обич под звездите.

И във този биоритъм

стъпвам боса по тревата.

Стъпка нежност! Стъпка радост!

Ах, танцува ми душата!

© Цветето Б. Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??