21.09.2019 г., 16:01 ч.

Битиѐ... 2 

  Поезия » Друга
225 0 0

 

 1.Битиѐ... 2

 (диптих)

 

От днес на случайни комети

ще пресичаме орбити с тебе –

по волята на боговете,

илѝ по каприза на жребий...

 

... На сънени гари среднощни,

подир изпуснати влакове,

в полупразни кафенета и още –

на ъгъла, дето някого чакаме...

 

Ще побъбрим... За нас... За децата...

Ще задаваме много въпроси,

а на тръгване, ще ти дам и цветята,

които за друга ще нося...                            30.11.2014.

 

2.Богатството на моряците

                 Моето богатство – е моят Живот...

                                                            Аз

Живот между Вятър и Огън,

Живот между Бури и Бряг,

но щом ще избирам отново –

аз него избрал си бих пак...

 

И знам, по безкрайни завои

объркано там се въртях,

но щом ще избирам отново –

не мисля, а тръгвам  по тях...

 

И толкова много любови

по кръчмите в целият свят:

– а днес си ги искам отново,

че с тях бях неземно богат!.... 

 

 

1981. Нейде в Атлантика         

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??