30.10.2024 г., 5:54 ч.

Бог 

  Поезия
35 0 0

            Б О Г

 

Къде свършва Пространството?

Не свършва никъде и никога!

То нито умира,нито се ражда,

във всички посоки липсва хоризонт във картинката.

 

Хипопотично,ако се абстрахираме

от силата огромна на Гравитацията

и в посока твърда планираме

мечтаните свои митарства...

 

Пак хипопотично,ако приемем

скорост милион пъти по-бърза от Светлината,

с която на мисълта съдбовните демони

на развихреното Съзнание да развинтят мечтата,

 

никога не ще стигнем до края

на Божествените Безкрайни Пре Дели,

а дали по-смирени ще станем,

не знам,но по-жестоко,самотно и тъжно ще стенем...

 

Ние сме подобие Негово,

като Него и ний сме безкрайни,

телата са тленни,временни,

а душите,дори угнетени,продължават да си мечтаят...

 

29.10.2024г.гр.Свищов

© Красимир Кръстев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??