3.08.2007 г., 15:15 ч.

Болезнен изгрев 

  Поезия
632 0 8
                         Болезнен изгрев

Нощта прегръща небето.
Огнена пита от звезди
се удря в тъмнината
и започва да се рони
троха по троха -
огледалото на съдбата е счупено.
Най- острото, като игла парче,
раздира душата на всемира.
Болка в ритъма на времето.
И стенанието на тишината -
едно продължително стенание...
Останалите парчета
от счупеното огледало
се забиват в мрака
и прерязват вените на нощта...
Болезнен стон...
... и прегракналия глас на петел.
От раните на небето
потича жълта кръв...
Изгрев.

© Деница Михайлова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??