16.04.2008 г., 7:44 ч.

Брод 

  Поезия » Любовна
654 0 13
Намерих те, най-сетне, белота,
прикрила се със двойна опаковка.
А плувах като в езеро към теб,
изплувах чак от морски прилив.
Ти, бряг, стоеше като сфинкс,
поен със утринната сладост...
Вървях по мек килим от пясък
и блеснал път от нощен дъжд.
Искрящи, водопадени смарагди!
Отпих поен любовен елексир
на светли утрини, спасителни.
Добър бе моят брод към теб,
от вяра обладана, с прясна диря,
накичена с цветя на самодива.

© Мариола Томова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??