1.11.2022 г., 8:09 ч.

Будители 

  Поезия » Философска, Гражданска
233 1 2
                   Будители

 

Да будиш хората от сладкия им сън,

да, топло е в къщи и студено е навън.

Спокойни са, те обичат само тишина,

работят неуморно навели своята снага.

 

Заспали хората не вдигат своята глава,

унесени в Живота в борбата си за хляба.

Мълчат и носят пак своето нерадостно тегло.

забравили за честта си и своето славно минало.

 

А децата им ги гледат и им подражават,

те ценностите за живота не притежават.

Така ден след ден животът си отминава,

раждат се, живуркат си и само споменът остава.

 

А будителите будеха хората в тъмнина,

за България, за чиста и свята република.

Обикаляха родината и носеха светлина

и запалваха душите на българите за борба.

 

И нека продължим да будим със слова,

да събудим нашите българи от летаргията .

Да знаят че имали сме велика история,

да се гордеят и да се борят с несправедливостта.

 

Да развеят с гордо вдигната глава знамена,

хванали за ръка българчета, своите мили деца!

С примера си и действията си на тях да покажат,

че велик е българският род те да им разкажат!

 

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??