Минзухарчета-пендари, слънцето сте сбрали.
Пътьом сте се пръснали - наниз кехлибари.
Мънички ръчички, боцнати с иглички.
Сбират обичта си във букет-жълтички.
Сънени кокиченца, още във пижами -
балерини закачливи, с кавалери минзухари.
мама ще обкичат с пролетни усмивки -
единствена, красива - най-добра от всички.
© Варя Всички права запазени