25.06.2011 г., 23:49 ч.

Булеварди 

  Поезия » Друга
425 0 0

Булеварди

 

Улиците празни бяха,

в ъглите мрак се криеше,

сенки тъмни ми шептяха,

нейде вълк самотно виеше.

 

Аз се скитах, скитах без посока -

по прашни улици и празни булеварди,

след мен вървеше самотата черноока,

скрити, дебнеха жестоки леопарди.

 

Пустота навсякъде безмилостно се ширеше,

надеждата там сякаш беше мъртва,

но аз не спирах, в мене не умираше

искрата на мечтите ми - сама, но горда.

 

След мене улиците засияваха,

като че слънце се разхождаше по тях,

сякаш булеварди оживяваха,

песен се разнесе колебливо и запях.

 

Благодарствените думи се изляха,

вятър ги отнесе към небето -

вяра и надежда пак горяха

на всеки в душата и в сърцето.

 

Илияна Дадарова

© Или Дадарова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??