3.08.2014 г., 22:42 ч.

Бяг 

  Поезия » Друга
391 0 5

Безмълвни като айсберги в нощта,

фасадите на сградите се ронят

в конфетите на пръхкавия сняг...

А мислите ми - впряг от двеста коня,

в застиналото минало ме гонят.

И аз летя пред тях - печален бяг

към мъртвите пожари в паметта.

 

Ах, как се ненавиждам аз такъв - 

разсечен като с меч наполовина,

ни жив, ни мъртъв: крясък в тишина,

тих зов, удавен в чаша лудо вино.

Лавина от години с бяс премина

през мен с невероятна бързина...

А виното е гъсто като кръв.

© Чавдар Тепешанов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??