28.10.2012 г., 20:59 ч.

Бягство с лятото 

  Поезия » Любовна
1332 0 15

По стъпките на лятото горещо

нахлувам в центъра на урагана.

И ме изгаря споменът за среща,

изписана с дъха ни по тавана.

 

Какъв ти спомен?... Лятна Одисея

създадохме във старата мансарда!

А любовта, зачената във нея,

изгря като звезда на булеварда.

 

А беше знойно, беше тежко лято...

Прогонваше ни вдън гори прохладни.

По атоми лежахме на тревата -

скандално чисти. И престъпно млади.

 

Сега сме вече стъпкани. И равни.

Мансардата с палати заменили,

почиваме в барокови дивани

и търсим хлад в луксозните си вили.

 

Дали пък да не си измислим бягство?

Да се прегърнем в скъсана палатка.

И в троен танц със рижавото лято

да литнем до звездите!

                                            И обратно.

 

 

 

Стихотворението спечели Първа награда в Летния Фейсбук конкурс "По стъпките на лятото" 2012 г.

 

© Бианка Габровска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??