20.11.2013 г., 22:55 ч.

Бяла сласт 

  Поезия » Философска
927 0 3

Бяла сласт

 

Бяла сласт затихва в ангелската плът,

вехтее в празни сенки, дива, във пустинен път.

Стапят се в нея - обична, сълзи, гняв и страх

и с тихите въздишки вършее в шепа прах.

 

Изгряваща, в същността ù нищо не остава

затихнала, спяща и вяла, в покои и забрава.

Шепнещо мълвяща за любов, в сиви самоти,

огънят ù заснежен и леден в мрака се топи.

 

Последният ù миг лудо наближава,

пурпурна без огън, кристално побеляла,

печална в бледа участ, викът ù притаен ехти.

Безвремието ù спря прекършено да лети.

© Ванина Константинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??