3.12.2016 г., 21:22 ч.

Бялата прегръдка 

  Поезия » Гражданска
436 1 6

Бялата прегръдка

Бяла любов,
не снежна, не и чиста.
Просто бяла.
Много шумна, после много тиха.
Любов, към която бързо се привиква.
А съзнанието  утихва.

 

Любов на прах.
Не звезден, не в романс.
Просто прах.
Много фин и лек, снежно бял.
Щастие на капсули извън сергия,
деца примамени, вкусват го на поразия.
 

Ключ и код,
секретен вътрешен залог.
Развратът е сякаш песен,
а щастието - с космическия обсег.
Банкноти с цвят зелен,
печелят, харчат и преследват.
 

Началото това е.
А после - изходът задънен.
Канал от мрежи
Задух, припадъци и обезумели.
Тъжни, купили си щастие за вечер време,
консумирали любов на прах.
 

Размени ли истинско с фалшиво,
а посредата е реалността размита,
Сгушени в бялата прегръдка,
докато неусетно ги приспива...

© А.А. Всички права запазени

В подкрепа на всички, борещи се с наркоманията. Нека, хората прибегнали към дрога стават все по-малко. Това е моят апел.

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много ме трогна коментарът ти, Лили! Благодаря! Успех и на теб във всичко
  • Тази творба трябва да се прочете от повече хора, от всички! Посланието е изключително важно! А творбата силна! И такава творба не можеш да прочетеш всеки ден...Според мен заслужава звездичката избор на редактора!
  • Много Благодаря!
  • Силно стихотворение! Поздравления!
  • Браво! Браво! Браво!
  • Поздара в за стихото ти което е пропито с голяма болка, поздрав и за апела ти който трябва да бъде чут от много, много хора. Силен стих и болезнено искрен!!!
Предложения
: ??:??