Бели лебеди хвърлят
черни сенки по синята плът
на течащата река
на живота,
а над тях е заспало
небето от жега,
в което пасат
стада облаци
без капчица влага
в очите.
Черни лебеди сенки
водят бели тела
над леглото
от камъни речни,
но кои са истинските
плаващи птици,
и кои отражение само?
И могат ли двете
лица да живеят
без бялата,
или тъмната част
под небето
от облаци
жадни
за влагата,
която се крие
в очите?
15.08.2023.
___
Вдъхновението тук ми е коментарът на Niki_art към стихотворението ми "Повелители на словото" и моят отговор към него.
Благодаря сърдечно за което.
_____
© Георги Каменов Всички права запазени