27.06.2019 г., 10:40 ч.

Бъдеще... (фентъзи) 

  Поезия » Философска, Друга
158 0 0

Бъдеще...

(фентъзи)

 

Получили Живот назаем

мечтаем си през Вековете,

все някога да разгадаем

генома и на Боговете...

 

... Тогава вече, богоравни

навярно ще сме и разумни

и ще избегнем всички явни,

и тайни нашенски заблуди!...

 

И тук, на Родната планета

надлъж и шир, от край до края,

ще вземем първо от небето

при нас легендата за Рая...

 

...След туй ще забраним войните

оръжията във музеите

ще си ръждясват вечно, скрити

там от ръцете на злодеите.

 

Напрóлет с нежност заразителна

(дори в тъга от дни предишни!),

Страстта ще бъде задължителна

в градини с нацъфтели вишни...

 

... но няма вече за Звездите

обезумели да мечтаем,

защото тайните им скрити

до днес, ще можем да узнаем...

 

... и щото само Светлината

от мъртвите звезди, все още*

разнася в Космоса мълвата,

че те реално светят нощем...

 

... Но щастие ще е догдето,

че смъртни сме ще схванем ясно,

а тук, на Родната планета,

внезапно не ни стане тясно!...

 

******************************

*много от звездите са „умрели” преди

милиарди години и само светлината им пътува

до нас.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??