26.12.2012 г., 2:48 ч.

Бъдна нощ 

  Поезия » Друга
992 0 15

Била ли е онази нощ безлунна?!

Дали небето, в свойта самота

е чакало да стане ново чудо?!...

Страхът, стаен в очите на жена

 

и мъж, разкъсал вятъра с мълчание,

стаил надежда, болка и тъга…

И миг, родил най – чистото сияние

от огъня на пареща звезда.

 

След нея тръгва път във тъмнината,

по нея мъдреците дирят брод

и скланят взор…А после и Земята,

мечтае как се случва нов живот…

 

Била ли е онази нощ чутовна?!

Навярно да, щом с писък на дете

съдбата ни, зачената греховно,

пречиства свойто грешно битие…

© Йорданка Господинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??