4.08.2021 г., 19:39 ч.

Българска тревога 

  Поезия » Свободен стих
369 1 1

 

Опустяха българските къщи!

Безлюдни са и китните села!

Живота гледа ни намръщен!

Безмилостно ни пръска по света!

 

Сълзи в очите на родителите светят!

Очакват вест от своите деца.

Таят в сърцето си надежда,

да се завърнат в родната страна.

 

Изстрадалата българска родина,

изпраща днес и своите чеда!

Дано се върнат другата година

и да целунат майка и баща!

 

 

© Дора Гочева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Творбата Ви ме подсети за филма "Края на песента ! "Руфинка (България ) болна легнала" без своите чада . Ееех Българио ! Благодаря Ви!
Предложения
: ??:??