2.02.2024 г., 11:37 ч.  

Виж 

  Поезия » Друга
143 0 3

Великите несгоди

са на пътя на истината.

 

Илюзиите често са красиви,

а безвкусицата – сладка.

Ценното е рядко,

важното не се натрапва.

Слабостта е гласовита,

силата – не бие на очи.

Чистотата – свита,

мръсното – застанало отпред.

 

Търсен, смисълът не се открива –

само вечно Влюбеният знае.

 

Умният вижда, а бързият има.

 

Хубавото виж във простотата.

 

 

 

/цикъл "думи за 1 лв"/

© Димитър Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря Мая Синьо цвете😊
  • Благодаря Жабокът
  • Това наистина е много стойностно:
    "Търсен, смисълът не се открива –
    само вечно Влюбеният знае."
Предложения
: ??:??