4.04.2019 г., 9:57 ч.

... 

  Поезия » Философска
268 1 1

И капеха в мрака пера.

Яна Кременска

 

Не съм сигурна дали бяха пера

или просто перде - на очите или на прозореца,

който леко сълзеше от дъжда или друго.

Полъхваше морският бриз и стана солено,

както казват - не си ти солта на света,

има важни неща, по-големи от битието.

Промъкна се тайно копнеж - да хвана мига,

да се вкопча по-лека в крилцето на тишината.

Да пътешествам наяве и в сън.

Да кръжа над плитчините и самотата.

© Христина Комаревска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Не потъвай в самотата! Тя крие опасни плитчини и рифове! Открехни душата си и полети по следите на вятъра! Не са ли те крехки стълбове към слънцето?!
Предложения
: ??:??