18.04.2022 г., 9:27 ч.  

Cакурите* под слънцето цъфтят... 

  Поезия » Пейзажна, Философска
309 2 10

Сакурите под слънцето цъфтят,
докосват и самите небеса.
Възкръсва умореният ни свят.
Великден иде! Вярвай в чудеса!

 

Докосват и самите небеса,
създал Отецът красота такава
и влюбени, и даже да не са,
молитвa шепнат – Нему за прослава.

 

Създал Отецът красота такава,
цъфти, ухае, чудо, ето на.
Човек да вярва люби и прощава,
да няма смърт и болест и война.

 

Цъфти, ухае,чудо, ето на,
възкръсва Бог и няма смърт и рат.
И угнетен изправя рамена,
сакурите под слънцето цъфтят...

----------------------------------------------

Сакура - Японска вишна. Сакура означава „дърво, на което седи Бог“ и символизира пролетта, живота и красотата.

 


 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Усещам те в черешовия цвят -
в листенцата с префинна белота.
И лек ветрец разпръсква аромат
опивайки душата с нежността.
В листенцата с префинна белота ...
  601  12 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??