1.11.2011 г., 12:11 ч.

* * * 

  Поезия » Любовна
565 0 9
Няколко опита за импресия.
Първи: върху дланта ми отнесено
пръстът ти търси посока - намира я.
И със дъха ми и времето спира.
Трепва пространството и се разтваря
в зениците ти.
И прегарям.

Втори: Говориш. Не, нищо не чувам
и ми е трудно да се преструвам,
да не личи как гласът ти се впива
в кожата ми като дъжд и се влива
в пулсa ми, барабанен от искане.
Ако не млъкнеш,
ще се разплиска.

Трети: Среднощната магистрала.
В рамото ти глава съм опряла,
даже да дишам не смея. Усещам
нота парфюм, кожата ти гореща -
в миг премалява ми от желание.
И със усилие
сепвам стенание.

Няма четвърти. Не мога да дишам.
Нямам и думи, за да го изпиша,
но ми харесва, че се задъхвам,
че от докосването ти настръхвам,
че съм все още жива и чувствам.
Мислех, че жаждата 
ме е напуснала.

© Ели Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??