24.05.2019 г., 0:24 ч.

Цената на примирието 

  Поезия » Свободен стих, Друга
370 2 3

Страхът ми, 

с форма на кравай,

е в онзи долен ъгъл на леглото,

където тайно свива се една любов,

трепереща, 

след разговори от плесници.

Там заедно ридаят от безсилие.

Заради липсата на край

на спомена, дори далеч от злото. 

Годините не ти отнемат стореното.

Остава тежестта,

която дава ти любимата десница.

Мълчанието само знае

цената на примирието. 

© Надежда Тошкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??