1.07.2010 г., 23:13 ч.

Чакам те 

  Поезия » Друга
937 0 2

Ти пита ли земята 
къде съм аз?
Забравена,
потъпкана

и нежелана!
Но вървях напред аз!
Ти пита ли тревата 
къде съм аз?
Спъвах се в бурени и клони!
Но не се отказвах аз сега!
Ти пита ли гората 
къде съм аз?
Прескачах дървета и клони!
Но продължавах да вървя!
Ти пита ли водата
къде съм аз?
Мокра от сълзите ми за тебе!
Ти пита ли огъня 
къде съм аз?

Дали изгори мечтите ми?
Дали изгори вярата ми?
Дали изгори надеждата ми?
Попитай го!
И разбери!
Къде съм аз?
Чакам те,
да ме намериш!
Чакам те,
да ме докоснеш!  
А тебе те няма !
Защо?
Чакам те!

© Пенка Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??