На стена, на ръката -
дори за миг не иска да спре.
Бавно часовникът тиктака -
отброява минути и часове.
Стъпките му всеки чува -
неуморно той върви.
За часът всеки се интересува -
часовникът никога не спи.
В една посока той върви,
за почивка не спира.
Утре дете ще се роди,
а днес някой умира...
На стената, на ръката -
часовникът върви.
Тиктака ли той, тиктака -
отброява часове, минават дни.
© Катя Бобойчева Всички права запазени