7.05.2018 г., 7:08 ч.  

Часовник на щастието... 

  Поезия » Любовна, Философска, Свободен стих
794 0 3

 

Часовник на щастието...

Часовникът на щастието са трепетите на сърцето...

 

Часовник на моето време

не маркирай часовете вече,

защото когато се събудим

ще се скрие в изгрев слънцето...

 

Тя ще си тръгне на сутринта

като птичка, без да е заминала...

само ни остава тази наша нощ,

за да се обичаме в един живот...

 

Часовник на нашето време

поспри мига си само този път...

след това ако искаш тръгни,

а сега във вечността остани...

 

Защото без нея живота изгасва,

тя в звездата която в мрака дори -

сърцето огрява, със цветовете си

придавайки смисъл на всичко,

което без нея, без нея уви то е нищо...

 

Спри времето си за миг, с душата,

в обятията на нейните крилати ръце...

направи тази наша нощ безкрайна...

дори ако си отиде в зората от нас...

 

Часовник на нашето сърце,

не маркирай часовете вече...,

защото  когато се събудим...

ще се скрие в изгрев слънцето...

 

Часовник на едно сърце,

създадено от честна обич...,

не маркирай часовете наши...

на обичащи, обичащи обятия...

 

 

 

© Лили Вълчева Всички права запазени

Не се отмерва  времето и същността на сърцето, защото само то успява да създаде и почувства своя и всеки един ритъм...

За него един миг може да се превърне във вечност, в съкровена непреходност, когато се обича, а цял един живот, цяла вечност без тези мигове, когато сърцето щастливо обича в едно преходно и мъртво, без смисъл, но отново вечно заточение...

Живота е усмихнат, огрян и щастлив, въпреки всичко, когато му се наслаждаваме всеки миг... Някои мигове ще си отидат, а други ще останат, но всички те заедно правят жив живота...

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??