19.05.2022 г., 13:34 ч.

Частица от рая 

  Поезия
164 1 2

Под луната морето ли спи
и играе ли вечер на дама?
Не Бургас е измислен – а ти...
Пак вълните ли пеят за двама?

На брега се целуват души
и към Варна полека отплуват.
Ще ридае Бургас до зори
за онези, които не чуват,

че животът е синьо море,
че животът е сиво цунами.
Той не пие горчиво кафе,
но обича неделните драми.

Не Бургас е измислен – а ти...
Ти целуваш и бягаш в безкрая.
Под луната морето ли спи,
или то е частица от рая?


 

© Димитър Драганов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??