28.07.2011 г., 14:07 ч.

Черни лебеди 

  Поезия
485 0 2

Дали сме виновни за това, че се случва

животът, наречен от много съдба?

Безпомощно стреляме,  жалко, пропускаме.

И пак се прицелваме - все към върха.

Дали не повтаряме объркани грешките

на чуждите и своите провали?

Но тези са май от онези, човешките,

които си носим, завити в парцали.

Дали не опитваме твърде настойчиво

все чуждата роля за своя да вземем?

Играем без спиране, умора, находчиво,

забравили себе си, май че, да бъдем.

Дали сме изгубени и как ще се върнем,

където най-много били сме щастливи?

Простихме на другите. Утре ще бъдем.

А на себе си дали бихме простили?

© Някоя Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??