14.10.2008 г., 18:24 ч.

Черно-бяло 

  Поезия » Любовна
1207 0 29
На прага ми препъват се любови.
Загубих се сред тях и се издирвам.
Откривам в черно-бялото цвета си
(пияното отново ме надсвирва).

... А пианистът пак след чаша вино
намига ми със своите акорди.
В дланите събрал букет въздишки
захвърля ги по пода. Като вопли.

А там, сред тишината на антрето,
пролазва скришно черната ми котка
и кичур от косата се белее
в картина от стената. На художник.

На прага ми от черно-бели сенки
загубваха се моите любови.
Препъвах се сред тях, но не намерих
цвета си в бяло-черните декори!


© Анета Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??