28.03.2005 г., 16:41 ч.

Червено 

  Поезия
1093 0 2

На светофара в летен ден

пресичах булевард раззеленен.

Забързана, опитах да отмина.

Погледна ме

през предното стъкло на твоята кола

и сякаш в тишината зашумя.

Раздвижиха се слънчевите сенки,

рисувайки продълговати сценки.

Ръката ти тактуваше мелодия,

очите ти усмихнати ме питаха
дали в този ден, приличащ на рапсодия,

душите ни самотни пак се скитаха.

Да отговоря нямах време-

отново светлината бе червена.

© Милена Захариева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Иххх .... А няма ли "и след това ... " ?
  • Мили звуци - рапсодия и усмихнати очи - а светлината нека е заливаща
Предложения
: ??:??