13.11.2014 г., 18:12 ч.

Четирите годишни времена - Есен 

  Поезия » Пейзажна
497 0 0

                                                Четирите годишни времена - Есен

                                          

                                                      Самотна, закъсняла птица

                                                      полетяла с уморени крила.

                                                      По невидимият път във върволица

                                                      отминали отдавна са птичите ята.

                           

                                                      Дърветата ронят сълзи -

                                                      разноцветни към земята листа.

                                                      Бавно по върхарите пълзи

                                                      лепкава, гъста мъгла.

                       

                                                      Сред полуголата гора

                                                      замлъкнала е птичата песен.

                                                      Цари спокойствие и тишина

                                                      в тъжната, но цветна есен.

                            

                                                      Вятър-вихрушка изведнъж задухва,

                                                      помита и подхвърля листата.

                                                      Преминава бързо,после утихва.

                                                      Килим от листа застила земята.

                      

                                                      Пак настъпва тишина

                                                      в тъжната, но цветна есен.

                                                      Само от капещите листа

                                                      се чува тиха, протяжна песен.     

© Никола Яндов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??