15.06.2016 г., 8:12 ч.

„Човек е повече от своята съдба“ 

  Поезия » Друга
400 0 1

(келтска поговорка)

 

Борим се за глътка въздух,

заровени в невидим пясък.

Пред нас е върволица гърбове,  

а гарвани връхлитат ни с крясък.

 

Изпраща ли ги тях Андраста

или ни носят вест от Мориган?

Душите се прераждат в пеперуди

сред залеза в кървища облян.

 

Запалените клади на тринайсти

петък го извайват в ден велик.

Изчезва „глиненото“ щастие

и към слънцето политат чучулиги.  

  

© Вили Тодоров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??