16.07.2011 г., 15:51 ч.

Човекът 

  Поезия » Философска
365 0 1

24.    ЧОВЕКЪТ

 

Мечтаеш ти за пладне,

      когато се стъмни;

а щом  Денят те грабне,

мечтаеш  за звезди!..

 

Ти все си недоволен,

където и да си...

Дори и здрав - си болен...

Живееш  със  мечти!

 

Ти си поставяш цели

и тичаш с тях напред.

Делата ти са смели...

Задачите – безчет!

 

Щом стигнеш в планината,

погледнеш от върха,

търкулнеш се по ската

 към родната стреха...

 

О, ти си непреклонен...

И няма да се спреш!

И все си недоволен...

Докато не умреш...

 

Човече  ненаситен,

неудовлетворен!

Защо си тъй себичен?!

Досущ си като мен!

 

 

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??