20.11.2009 г., 16:29 ч.

Чуваш ли, татко, виждаш ли? 

  Поезия » Друга
1176 0 18

Тежки сълзи 

се спуснаха,

като гарвани.

Душата ми

хванаха.

От дърво

на дърво

я слагаха.

От връх

на връх

я вдигаха.

Къс по къс

я разкъсваха.

Тежки сълзи

земята пропукаха

и като змии

душата ми

усукаха.

Гнездо в нея

свиха.

Очите ми

изпиха.

Чуваш ли,

татко,

виждаш ли?

Дъщеря ти

плаче 

на гроба.

Тебе

оплаква

и жали.

© Ирена Чинтова Спасова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??