8.11.2018 г., 0:02 ч.

Цигански ноември 

  Поезия » Пейзажна, Друга
486 2 3

Сред есенните стъпки на ноември,

присвирва неприветливият студ.

И в краските му – от златни до черни,

понякога се чувствам като луд.

 

Но тая лудост май е оправдана,

обсипана със все по-кратки дни.

Със ветрове работещи на смяна,

разменящи се с тъмните мъгли.

 

А аз притварям си очите тъжно,

премисляйки си – мит ли е това?

Има ли друга – засияла, нежна,

желана ноемврийска мараня.

 

И тя ще дойде, братята ни в черно

да стопли, като в опрощаващ храм.

Където сякаш като за последно,

намираш пристан, без да чувстваш срам.

 

Покрий ни още малко със надежда –

Ноември със лежерните си дни.

Да няма болка, всичко да се свежда,

до изгреви със галещи лъчи!

© Данаил Таков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??