28.09.2019 г., 18:56 ч.  

Циганско лято 

  Поезия » Друга
394 4 10

Песен есенна пеят звезди
и притихва  Всемирът заслушан.
Приласкават димящи бразди,
нов живот във сърцата им сгушен.

 

И ухае на дюли и мед,
рано слънцето вечер си ляга,
лято циганско шари навред...
Хищно зимата пръсти протяга.

 

И докосва сърцата едвам,
сутрин скрежът стопявам с кафето.
Лято циганско, лъжеш ме знам,
нощем с мълнии кърпиш небето.

 

Голи клони и мирис на дим,
зима иде, шепти: - Да поспим...  

 

-------------------------------
Третата ръкавичка. :)

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??