5.04.2015 г., 7:57 ч.  

Цветница 

  Поезия » Пейзажна
318 0 3

 

 

Цветница...

               на Корнелия

 

Щастлива птица утрото събуди

и стана чудо: цялата Земя

запърха като пъстра пеперуда

с крила от недокосвани цветя...

 

... Едно момиче към деня се втурна

със хубави и влюбени очи-

душата му във пролетното утро

и въздуха изпълни със мечти...

 

Букет от бели нарциси разпръсна

и до Безкрая побеля от тях,

и разлюля с вълшебство земетръсно

планетата с безгрижният си смях...

 

... И птиците във радостна гълчава

се виеха над него на ята,

а Слънцето благослови тогава:

Момичето, Цветята, Любовта...

 

Коста Качев, Цветница

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??