Цветница...
на Корнелия
Щастлива птица утрото събуди
и стана чудо: цялата Земя
запърха като пъстра пеперуда
с крила от недокосвани цветя...
... Едно момиче към деня се втурна
със хубави и влюбени очи-
душата му във пролетното утро
и въздуха изпълни със мечти...
Букет от бели нарциси разпръсна
и до Безкрая побеля от тях,
и разлюля с вълшебство земетръсно
планетата с безгрижният си смях...
... И птиците във радостна гълчава
се виеха над него на ята,
а Слънцето благослови тогава:
Момичето, Цветята, Любовта...
Коста Качев, Цветница
© Коста Качев All rights reserved.