2.12.2007 г., 17:53 ч.

Цветя и рози, розови мечти 

  Поезия » Гражданска
1017 0 23

Малиновото вино в чашите искреше,

огньове лумваха в размътени глави,

купонът луд предателски ехтеше

сред жертви на безжалостни мълви.

 

Ухае на парфюм сред винените пари,

блестяха гримове, рисувани лица,

в хипнозата на знаменитите Оскари

потъват пак бленуващи сърца.

 

Пред масата, отрупана с омари,

с отбрани питиета и хайвер,

пред блясъка на знаменитите Оскари

редуваха се премиер след премиер.

 

А в уличката малка в крайния квартал

редят се дупки като броеница,

тук няма прием, нито бал

и хвъркат само черни птици.

 

Тук къщите са с две-три стаи,

с олющени и грапави стени,

като в дворците на изчезналите маи

слънца не светят, не блестят луни.

 

Докато бъдещето, стигнало безкрая,

флиртува с миналото и крещи,

в застиналото време пак ухаят

цветя и рози, розови мечти.

© Димитър Станчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??