13.01.2014 г., 18:12 ч.

Цвят 

  Поезия » Любовна
565 0 1

             Цвят

 

Аз съм цвят със розови листа,

пея и във въздуха се рея.

За красиви думи аз копнея,

за да мога с красотата да се слея.

 

Ще отпратя за последен път сълзите,

мъката си в тях аз ще излея.

Подари ми ти завинаги звездите,

за да мога все звънливо да се смея.

 

Аз ще бъда вечно твое цвете,

ще се храня с твоите лъчи.

С аромата на зюмбюл ще се разлея

и ще бъда роза в твоите очи.

 

Аз не мога любовта си да заключа,

тя излива се, във въздуха лети.

Тя живее, ала ти си надалече

и пътува тя сама, без корени.

 

Но върни се и ела, вземи я.

Тя ще бъде там, ще чака теб.

И чиста като бяла лилия

ще засияе щом до нея ти се спреш.  

© Мария Христова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Така е, любовта не може да се заключи.
    Поздрав!
Предложения
: ??:??