20.10.2021 г., 23:48 ч.

Цвят на малина 

  Поезия » Друга
173 1 2

Аз съм весел глъч

и красиво скромен лъч.

Дете съм на земята,

но аз не ѝ принадлежа.

 

Душата ми лети,

в сини небеса,

а през нощите

заспива,

в дълбините на притихнало море.

 

Понякога изгубвам се,

в страна непозната.

Скитам се и бродя,

сред врява - чудновата.

 

Събудя ли се обаче,

отново засвирвам

мелодията - тиха,

но пленително магична!

 

Сега ще изчезна

за малко.

Не ме търси сред сноповете лъчи.

Забулена ще ме намериш ти,

в бялото цветче

на цъфнала малина.

 

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??