16.10.2008 г., 6:22 ч.

*** 

  Поезия » Друга
861 0 12

 

Смехът ми до прозореца мълчи.
До гуша ми дойде от коридори.
От гениално-луди. От Дали.
Омръзна ми сама да си говоря.

Смехът се вие. Ставам лабиринт.
Изгубвам се. Часът е точно седем.
А раната кърви и трябва бинт.
Но никой не посмя да е последен.

Смехът е до прозореца. Крещя.
Последното спасение изчезна.
Прекрасната нарочна самота,
която именувам просто бездна.

Смехът внезапен, рязък като нож.
Видях, че са безкрайни световете.
Наздраве! За единствената нощ,
която ме разбра. И стана светло.

Смехът ми спи. Към мен летят стрели.
Мълча и плача. Плача и говоря.
Но знам – между Земята и Дали
е шансът. И ключът от коридора.

© Лили Радоева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??