12.04.2008 г., 9:42 ч.

* * * 

  Поезия
426 0 3



                                                                                   И да те няма - ще те търся!
                                                                                                Мечта ли си?




                                   Посрещаме се като пътници.
                                   Посрещаме се с тихо кимване
                                   или пък бурно -
                                   преситени от дългото очакване,
                                   с дъх секнещ от натрупалата се любов,
                                   със устни лепнещи в неизживяни страсти,
                                           които искаме да отдадем на другия
                                                                      в една прегръдка само...
                                   С ръцете - търсещи
                                                               по-жива топлина,
                                   с телата - слели се
                                                         в едно кълбо от свети тайнства...
                                   
                                    Със дългата раздяла пред вратата
                                            и сухото И кратко хлопване,
                                              след онзи пътник, който си отива
                                                и после дълго не се връща.
                                     







© Илзе Енчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • нека винаги любовта остава...да ...струва си...
    с обич, мила Илзе.
  • Но Нейно Величество Любовта остава и си струва...
  • Как искам да скъся разделите и да удължа срещите,но кой може да спре някой,който е решил да си тръгне още преди да е дошъл и е решил да каже СБОГОМ вместо ДОВИЖДАНЕ...
Предложения
: ??:??