23.12.2022 г., 15:55 ч.

Да съградим по-здраво мъдър храм 

  Поезия » Любовна, Строги форми
525 1 0

Тя няма да си тръгне, ще остане

със откровенията си " нахални " .

Ще ме погали пак с ефирни длани,

духът да не петнят дните печални.

 

Неукротим е живият й пламък

и в нежните пожари ме отвежда.

Не мога да я спра - не е от камък

сърцето ми, жадуващо с надежда:

 

- О, истинска Любов, не укорявам

зова ти огнен, всеки твой копнеж!

Но спри за малко, не че се предавам...

Бъди ми вяра, не от страст стремеж!

 

Да съградим по-здраво мъдър храм,

а после полети отново с плам.

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??