4.11.2007 г., 11:57 ч.

Да те жадувам 

  Поезия » Любовна
979 0 4
 

Да те жадувам

 

Растеше в лазура сянка жадувана,

в  пламнали зеници, мечта несънувана.

Донесе ми живота, пролетта,

с длани въздушни откри нежността...

 

Окрилена от обич до забрава,

преосмислих всяка кръговратна представа...

Мисъл неспокойна обсеби сърцето,

в бездънен копнеж, волно крачех в  небето.

 

Да те жадувам в прилив нежносин,

с ореол от сребърни звезди...

да те нося в прозрачните мечти!

Да те жадувам в грях непростим!

 

Да те жадувам с разнежени очи,

с желание, което ме гори!

Треперя в немощта безкрила,

в  мечтите - бисери и свила!

© Петя Стефанова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??