28.10.2007 г., 14:06 ч.

Да забравиш тъгата 

  Поезия
507 0 6
Да забравиш тъгата

Лека усмивка по теб запълзява.
Щастлив ли си вече, забравил скръбта?
Песен доволна сърцето запява,
забравило болка, отрекло нощта.

Смееш се. Смей се! Дали е за дълго?
Млъкни за секунда! Послушай гласа.
Мракът изтрива смехът тихомълком
сякаш дума бе грешна на черна дъска.

Тъгата бе с тебе. Защо я оставяш?
Нима те предаде, или те рани?
На някого друг ли сега се прекланяш?
Да, гледай в земята и жално мълчи.

Лъжливата радост след миг ще си тръгне
и стонове тежки край теб ще ехтят.
Тъгата е вярна. Тя пак ще се върне
и твойте усмивки от срам ще пълзят.

© Петя Косева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??