25.12.2019 г., 8:55 ч.

Дай, Боже! 

  Поезия » Друга
660 9 13

И пак е Коледа, и няма сняг,
намръщва се небето и заплаква.
Една елха, от утро, чак до мрак,
шейната с чудесата пак очаква.

Роди се Бог... Животът си тече,
дали ще влезе някак през комина,
добрият старец, или ще рече:
Заклещих се. Диета... Догодина...

Аз и така подаръци не ща.
Врабче да цвърка весело на двора.
Да ми разказва приказки нощта.
За светли домове, щастливи хора.

Да се оглежда в чашата ми с чай,
усмихнато надеждата крилата.
Любов и здраве, вяра, Боже, дай!
Тогава ще повярвам в чудесата!

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??