Студено е... И сипе на парцали...
По устните снегът вали, вали, вали...
Дали с очите си, когато ги погаля
ще се стопи мълчанието в тях? Дали...
Дали ще се стане капчица дъждовна,
когато ги докосна за минута?
Дали дъждът у теб ще ти напомни
безсънни нощи и красиви утрини?
Ако се слеят капките във ручей,
а ручеят потегли към река...
Ако в живота ни така се случи
и някъде се срещнем на брега...
Ще отнесе ли тъмното ни минало
в реката този ручей бързотек?
Ако се срещнем без да се разминем,
дали ще стане пътят ни по-лек?
© Юлия Барашка Всички права запазени