19.12.2008 г., 23:29 ч.

Дали?... 

  Поезия » Философска
772 0 3
Уверен, весел и усмихнат,
от трудности, неволи неподтиснат.
Живее той мечтаните си дни?
Но дали? Но дали?!

Безчувствен и непримирим,
за някой огън, за други дим.
А казват, по-добър е бил преди.
Но дали? Но дали?!

А дали на него толкоз стига?
Дали не иска още да постига?
Избран бил дълъг път да извърви?
Но дали? Но дали?!

И кой го него истински познава?
И кой доброто в него оценява?
На него се не случва да тъжи.
Но дали? Но дали?!

А може би той сам не знае,
за чувства, що дълбоко в сърце тае.
Ще ги открие, когато истински го заболи.
Но дали? Но дали?!

© Пламен Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Ми надали ... ти сам си го казваш Интересен стих някак ми допадна
  • Има още място на стената...
  • е т'ва е лофчето .... много хубаво стихотворение и все пак да се отбележи, че е сефтето вдигаш си летвата много високо още от самото начало
Предложения
: ??:??